Torpliv

Hem till byn...

Publicerad 2015-07-31 17:25:06 i Allmänt,

Idag lämnade vi "storstaden" Kinna för en liten tripp hem till mina gamla trakter, Länghem. Först tog vi turen till mitt gamla barndomshem och va lite på lekparken precis bakom. 

Baksidan på huset där jag bodde förr. Dom som bor där nu har verkligen förändrat hela trädgården.
Framsidan. Tyckte allt att det såg väldigt slitet ut. 
Lekplatsen som ligger precis bakom. Den såg ut som den gjorde förr. Kullen som man alltid åkte skidor och pulka nerför på vintrarna.

Sen åkte vi vidare till en annan lekplats "Brunkeparken". Där passade vi även på att gå ner till skolan som jag gick i de första 6 åren! 

Den såg väl ungefär likadan ut, förutom att förr va skolan gul och grön om jag inte minns fel! Fina lekplatser har dom fått ialf😊

Efter det tog en tripp till en sjö som jag alltid bada i som liten, Sävsjön. Där fikade vi lite och mumsade på lite annat gott😊. Vi mötte även två st tjejer som tydligen skulle bada i det kalla vädret. Tyvärr så missade vi detta. 

Sävsjön... Som jag minns den😊

Efter det åkte vi upp till min bortgågna fasters hus. Ligger inte så långt bort ifrån sjön. Va nyfiken på hur det såg ut idag, för jag har hört att det hade renoverats. Och OJ vad det va förändrat. 

Min fasters hus... Så fint och så idylliskt!Det känns lite konstigt när man åker tillbaka till allt det gamla. Jag kände mig som hemma verkligen. När man va yngre och återvände imellan åt så hade man alltid ständig ångest. Men inte nu längre! Mitt älskade lilla Länghem!

Dag 6

Publicerad 2015-07-29 22:14:10 i Allmänt,

Jo, idag fick vi träffa en distriktsköterska efter många om och men... Då det va svårt att få tag i någon på den vårdcentral som vi tillhör, så fick vi ringa till 1177 och dom i sin tur fick ringa dit. Då äntligen fick vi en tid dit. Så det blev en lätt liten undersökning. Vi fick med oss en salva hem som tydligen skulle bedöva lite och fick Tavegyl utskrivet. Vi har än så länge bara använt salvan och den verkar hjälpa. Så nu än så länge (pepper, peppar...) sover hon. 

Annars så har vi inte gjort så mycket mer idag (p.g.a det underbara regnet!!😡😡). Var nere och hämtade bröllopsfotona idag visserligen. Sen har vi gosat en del med Engla's små nya husdjur😊🐭

Våra nya familjemedlemmar. Clas och Herman🐭😊

Lille Clas myser i Engla's famn😊

Åh, jag är så nöjd med korten!

Bakslag!!

Publicerad 2015-07-29 11:08:50 i Allmänt,

Just som när det faktiskt verkade lungt med Engla's vattkoppor, så kom bakslaget igår kväll och höll så på till sent på natten! Det är kopporna i de nedre regionerna som ställer till det! Så idag har jag ringt vårdcentralen. Så jag hoppas innerligt att de ringer upp snart! För nu går det inte längre, nu måste hon få hjälp!!

Trött morsa!!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela